ראשי   |   אודות  מוצרים  מתכונים  |   הנחיות הפעלה   |  בלוג  |  יצירת קשר
איקון לעמוד הבית איקון - רכישה מאובטחת
איקון טלפון
להזמנות ושאלות:
053-4950908
לוגו zivs moker

עישון עוף שלם בניחוח בירה

ראשי >מתכונים>עישון עוף שלם בניחוח בירה
עם EasyGoSmoker אין צורך להיות שף כדי לייצר בשר עוף מעושן טבעי
כל שנדרש זה להרכיב את המעשנה ולפעול לפי המתכון המפורט בהמשך
 
המצרכים הנדרשים:
  • עוף שלם (טרי או מופשר), ניתן לחלוט במים חמים למשך 4 דקות.
  • מלח ופפריקה מתוקה (מומלץ מלח גס)
  • שמן זית
  • כ- 60 גרם שבבי עישון דחוסים מעץ אלון או תפוח
  • ניתן להוסיף לפי הבחירה 3 שיני שום או קליפות תפוז לקבלת ארומה מיוחדת
  • חמגשית אלומיניום חד פעמי A4 (32X26) (מומלץ)
תהליך העישון:
  1. חליטת העוף במיים רותחים למשף 3-4 דקות.
  2. ננגבים את את העוף ומורחים השמן עם פפריקה מלח ופלפל שחור.
  3. מרכיבים את המעשנה ומצמידים את חמגשית האלומיניום לתחתית המעשנה כך שתקלוט את השומן הניגר (מומלץ)
  4. מציבים את גוף המעשנה על מקור חום (גריל, מדורה, גזייה)
  5. מניחים את העוף על הרשת כאשר החזה כלפי מעלה.
  6. סוגרים את גג המעשנה ומחממים לטמפרטורה של 100-120 מעלות צלסיוס
  7. מעשנים למשך 90 דקות
  8. מוסיפים 20 גרם פלט עישון (שתי כפות) בתחילת העישון ולאחר 20 דקות פעם נוספת.
  9. לאחר 40 דקות עישון מוסיפים 20 גרם פלר עישון (שתי כפות) ו 5 כפות בירה דרך הפתח הצדדי.
דגשים:
  • יש לוודא שהחום לא יעלה על 140 מעלות. חום גבוה עשוי לייבש את העוף ולהוריד מעסיסיותו
  • חשוב להקפיד שהגג יכסה את כל גוף המעשנה כך שמרבית העשן יצא מארובת המעשנה
  • לפני עישון ראשון במעשנה יש להפעילה ללא בשר למשך 30 דקות בחום של 120 מעלות
  • אין לגעת במעשנה בידיים חשופות מחשש לכוויות, יש להרחיק מהישג ידם של ילדים
ניקוי המעשנה:
  • המעשנה מתקררת לאחר 15 דקות בצל
  • את חמגשית האלומיניום מוציאים וזורקים לפח
  • את דפנות המעשנה ניתן לנגב עם מגבון לח
  • את הרשת שוטפים עם מים וסקווטס, אפשרי במדיח כלים

עישון עוף שלם בניחוח בירה
 להגדלה לחץ על התמונה
עישון עוף שלם בניחוח בירה
יש לך שאלה? בוא נשוחח ב-WhatsApp