ראשי   |   אודות  מוצרים  מתכונים  |   הנחיות הפעלה   |  בלוג  |  יצירת קשר
איקון לעמוד הבית איקון - רכישה מאובטחת
איקון טלפון
להזמנות ושאלות:
053-4950908
לוגו zivs moker

חזה הודו מעושן טבעי

ראשי >מתכונים>חזה הודו מעושן טבעי

המצרכים הנדרשים:

  • פרפר הודו נקבה
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/4 כוס חומץ
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • 2 כפיות סילן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • כ- 40 גרם שבבי עישון דחוסים (פלט) של עץ אלון, חרוב או תפוח
  • חמגשית אלומיניום חד פעמי A4 (32X26) (מומלץ)
 הכנת מרינדה:
  • מערבבים את כל המצרכים ליצירת מרינדה ומשרים את החזה במשך שעתיים עד 10 שעות במקרר

  תהליך העישון:

  1. מרכיבים את המעשנה ומצמידים את חמגשית האלומיניום לתחתית המעשנה כך שתקלוט את השומן הניגר (מומלץ)
  2. מציבים את גוף המעשנה על מקור חום (גריל, מדורה, גזיה)
  3. מוציאים את חזה ההודו מהמרינדה ומניחים על הרשת של המעשנה
  4. סוגרים את המכסה, חשוב להקפיד שהנתחים לא יכסו את כל שטח הרשת.
  5. שומרים את המעשנה בחום של כ-110 מעלות צלסיוס למשך שעה ועשרים דקות.
  6. מכניסים דרך הפתח הצדדי 20 גרם פלט עישון (שתי כפות), לאחר 40 דקות מכניסים 20 גרם נוספים.
  7. אחר 40 דקות צליה, הופכים את הבשר.

   ו... זה הכל, מה שנותר זה להוציא ולהנות מנתח פסטרמה עסיס ורך

   מומלץ להגיש כפרוסות על לחם או תוספת לסלט ירקות

דגשים:

  • יש לוודא שהחום לא יעלה על 130 מעלות צלסיוס, חום גבוה עשוי לייבש את הבשר ולהוריד מעסיסיותו
  • חשוב להקפיד שהגג יכסה את כל גוף המעשנה כך שמרבית העשן יצא מארובת המעשנה 
  • לפני עישון ראשון במעשנה יש להפעילה ללא בשר למשך 30 דקות בחום של 120 מעלות
  • אין לגעת במעשנה בידיים חשופות מחשש לכוויות, יש להרחיק מהישג ידם של ילדים
ניקוי המעשנה:
  • המעשנה מתקררת לאחר 15 דקות בצל
  • את חמגשית האלומיניום מוציאים וזורקים לפח
  • את דפנות המעשנה ניתן לנגב עם מגבון לח
  • את הרשת שוטפים עם מים וסקווטס, אפשרי במדיח כלים

חזה הודו מעושן טבעי
 להגדלה לחץ על התמונה
חזה הודו מעושן טבעי חזה הודו מעושן טבעי
חזה הודו מעושן טבעי חזה הודו מעושן טבעי
יש לך שאלה? בוא נשוחח ב-WhatsApp