ראשי   |   אודות  מוצרים  מתכונים  |   הנחיות הפעלה   |  בלוג  |  יצירת קשר
  0
להזמנות ושאלות:
052-4706201

חזה הודו מעושן טבעי

ראשי >מתכונים>חזה הודו מעושן טבעי

המצרכים הנדרשים:

  • פרפר הודו נקבה
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/4 כוס חומץ
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • 2 כפיות סילן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • כ- 60 גרם שבבי עישון, נסורת או ענפים יבשים של אלון חרוב או תפוח.
 הכנת מרינדה:

 

  • מערבבים את כל המצרכים ליצירת מרינדה ומשרים את החזה במשך 1-10 שעות במקרר

  תהליך העישון:

  1. מרכיבים את המעשנת ומניחים על מקור חום (עדיף מנגל גז או כירת גז כדי לשמור על חום קבוע למשך הצליה).
  2. מביאים את המעשנת לחום של 100-120 מעלות צלסיוס.
  3. מוציאים את החזה הודו מהמרינדה ומניחים על הרשת של המעשנת
  4. סוגרים את המכסה, חשוב להקפיד שהנתחים לא יכסו את כל שטח הרשת.
  5. מכניסים דרך הפתח הצדדי 20 גרם שבבי עישון (שתי כפות), כל 30 דקות מכניסים 20 גרם נוספים.
  6. שומרים את המעשנת בחום של כ-130 מעלות צלסיוס למשך שעה ועשרים דקות.
  7. לאחר 40 דקות צליה, הופכים את הבשר.

   ו... זה הכל, מה שנותר זה להוציא ולהנות מנתח פסטרמה עסיס ורך

   מומלץ להגיש כפרוסות על לחם או תוספת לסלט ירקות

דגשים:

  • יש לוודא שהחום לא יעלה על 150 מעלות. חום גבוה עשוי לייבש את הבשר ולהוריד מעסיסיותו
  • חשוב להקפיד שהגג יכסה את כל גוף המעשנת כך שמרבית העשן יצא מארובת המעשנת 
  • לפני עישון ראשון במעשנת יש להפעילה ללא בשר למשך 30 דקות בחום של 120 מעלות
  • אין לגעת במעשנת בידיים חשופות מחשש לכוויות, להרחיק מהישג ידם של ילדים

חזה הודו מעושן טבעי
 להגדלה לחץ על התמונה
חזה הודו מעושן טבעי חזה הודו מעושן טבעי
חזה הודו מעושן טבעי חזה הודו מעושן טבעי