ראשי   |   אודות  מוצרים  מתכונים  |   הנחיות הפעלה   |  בלוג  |  יצירת קשר
  0
להזמנות ושאלות:
052-4706201

עישון דג פורל

ראשי >מתכונים>עישון דג פורל
המצרכים הנדרשים :
  • דג פורל שלם ונקי
  • מלח (מומלץ מלח גס)
  • כ- 40 גרם שבבי עישון, נסורת או ענפים יבשים של אלון, חרוב או תפוח
  • שני ענפי רוזמרין בגודל בינוני (מומלץ) 
 
תהליך העישון:
  1. מנגבים את הדג עם נייר סופג, חשוב להורדת השומן ומניעת הידבקות לרשת
  2. מפזרים מעט מלח גס בתוך הדג ועל עור הדג
  3. מציבים את גוף המעשנת המתקפלת על מקור חום (גריל, מדורה, גזייה)
  4. מניחים את הדג על הרשת (חשוב לוודא שהדגם אל מכסים את כל שטח הרשת ויש מעבר עשן)
  5. מכניסים דרך הפתח הצדדי 24 גרם שבבי עישון (שתי כפות) או ענפים יבשים ו 2 ענפי רוזמרין לתא התחתון
  6. סוגרים את גג המעשנת ומחממים לטמפרטורה של 110-140 למשך 20 דקות עד לקבלת צבע זהוב (אין צורך להפוך את הדג במהלך העישון)
  7. לאחר 10 דקות מומלץ להוסיף 20 גרם שבבי עישון (שתי כפות) או ענפים יבשים ו- 2 ענפי רוזמרין 
 
דגשים:
  • מבשלים את הדג בחום של 120-140 מעלות למשך 20 דקות עד לקבלת צבע זהוב (אין צורך להפוך את הדג במהלך העישון)
  • יש לוודא שהחום לא יעלה על 170 מעלות. חום גבוה עשוי לייבש את הדג ולהוריד מעסיסיותו
  • לאחר 10 דקות מומלץ להוסיף 20 גרם נסורת ו- 2 ענפי רוזמרין
  • להקפיד שהגג יכסה את כל גוף המעשנת כך שמרבית העשן יצא מארובת המעשנת
  • לפני עישון ראשון במעשנת יש להפעילה ללא בשר למשך 30 דקות בחום של 120 מעלות
  • אין לגעת במעשנת בידיים חשופות מחשש לכוויות, יש להרחיק מהישג ידם של ילדים

עישון דג פורל
 להגדלה לחץ על התמונה
עישון דג פורל