ראשי   |   אודות  מוצרים  מתכונים  |   הנחיות הפעלה   |  בלוג  |  יצירת קשר
איקון לעמוד הבית איקון - רכישה מאובטחת
איקון טלפון
להזמנות ושאלות:
053-4950908
לוגו zivs moker

עישון דג פורל

ראשי >מתכונים>עישון דג פורל
המצרכים הנדרשים :
  • דגי פורל שלמים ונקיים
  • מלח (מומלץ מלח גס)
  • כ- 40 גרם שבבי עישון דחוסים (פלט) של עץ אלון, חרוב או תפוח
  • שני ענפי רוזמרין בגודל בינוני (מומלץ) 
  • חמגשית אלומיניום חד פעמי A4 (32X26) (מומלץ)
     
    תהליך העישון:
    1. מנגבים את הדגים עם נייר סופג, חשוב להורדת השומן ומניעת הידבקות לרשת
    2. מפזרים מעט מלח גס בתוך הדג ועל עור הדג
    3. מרכיבים את המעשנה ומצמידים את חמגשית האלומיניום לתחתית המעשנה כך שתקלוט את השומן הניגר (מומלץ)
    4. מציבים את גוף המעשנה על מקור חום (גריל, מדורה, גזיה)
    5. מניחים את הדגים על הרשת (חשוב לוודא שהדגים לא מכסים את כל שטח הרשת ושיש מעבר עשן)
    6. מכניסים דרך הפתח הצדדי של התא התחתון 20 גרם פלט עישון (שתי כפות)  ו 2 ענפי רוזמרין
    7. סוגרים את גג המעשנה ומחממים לטמפרטורה של 110-120 מעלות צלסיוס למשך 25 דקות, עד לקבלת צבע זהוב (אין צורך להפוך את הדג ואין צורך לפתוח את גג המעשנה במהלך העישון)
    8. לאחר 10 דקות מומלץ להוסיף 20 גרם פלט עישון (שתי כפות)  ו- 2 ענפי רוזמרין דרך הפתח הצידי
 
דגשים:
  • חשוב לוודא שהחום לא יעלה על 170 מעלות צלסיוס. חום גבוה עשוי לייבש את הדג ולהוריד מעסיסיותו
  • לאחר 10 דקות מומלץ להוסיף 20 גרם פלט עישון ו- 2 ענפי רוזמרין
  • חשוב להקפיד שהגג יכסה את כל גוף המעשנה כך שמרבית העשן יצא מארובת המעשנה
  • לפני עישון ראשון במעשנה יש להפעילה ללא בשר למשך 30 דקות בחום של 120 מעלות צלסיוס
  • אין לגעת במעשנה בידיים חשופות מחשש לכוויות, יש להרחיק מהישג ידם של ילדים
ניקוי המעשנה:
  • המעשנה מתקררת לאחר 15 דקות בצל
  • את חמגשית האלומיניום מוציאים וזורקים לפח
  • את דפנות המעשנה ניתן לנגב עם מגבון לח
  • את הרשת שוטפים עם מים וסקווטס, אפשרי במדיח כלים

עישון דג פורל
 להגדלה לחץ על התמונה
עישון דג פורל
יש לך שאלה? בוא נשוחח ב-WhatsApp