ראשי   |   אודות  מוצרים  מתכונים  |   הנחיות הפעלה   |  בלוג  |  יצירת קשר
איקון לעמוד הבית איקון - רכישה מאובטחת
איקון טלפון
להזמנות ושאלות:
053-4950908
לוגו zivs moker

נתחי סלמון מעושן בשמן זית

ראשי >מתכונים>נתחי סלמון מעושן בשמן זית
המצרכים הנדרשים:

• סלמון מצונן פרוס לפרוסות עבות
• מלח גס
• שמן זית
• 40 גרם פלט עץ אלון לעישון
• חמגשית אלומיניות חג פעמית (32X26) A4 (מומלץ)
תהליך העישון:
  1. מפזרים מעט מלח גס ושמן זית על הדג
  2. מרכיבים את המעשנה ומצמידים את חמגשית האלומיניום לתחתית המעשנה כך שתקלוט את השומן הניגר (מומלץ)
  3. מציבים את גוף המעשנה על מקור חום (גריל, מדורה, גזיה)
  4. מניחים את הדגים עם העור על הרשת (חשוב לוודא שהדגים לא מכסים את כל שטח הרשת ויש מעבר עשן)
  5. מכניסים דרך הפתח הצדדי של התא התחתון 24 גרם פלט עישון (שתי כפות)
  6. סוגרים את גג המעשנה ומחממים לטמפרטורה של 100 מעלות צלסיוס למשך 35 דקות, עד לקבלת צבע כתום עז ויציאה של פסי שומן לבן (אין צורך להפוך את הדג ואין צורך לפתוח את גג המעשנה במהלך העישון)
  7. לאחר 20 דקות מומלץ להוסיף 20 גרם פלט עישון (שתי כפות) דרך הפתח הצידי

         ו... זה הכל, מה שנותר זה להוציא ולהנות מנתח סלמון מעושן עסיס ורך

        מומלץ להגיש על פרוסו לחם/קרקרים או ספגטי ברוטב שמנת וסלמון

דגשים:

• יש לוודא שהחום לא יעלה על 120 מעלות. חום גבוה עשוי לייבש את הדג ולהוריד מעסיסיותו
• חשוב להקפיד שהגג יכסה את כל גוף המעשנה כך שמרבית העשן יצא מארובת המעשנה
• לפני עישון ראשון במעשנה יש להפעילה ללא בשר למשך 30 דקות בחום של 120 מעלות 
• אין לגעת במעשנה בידיים חשופות מחשש לכוויות, יש להרחיק מהישג ידם של ילדים  

ניקוי המעשנה:
  • המעשנה מתקררת לאחר 15 דקות בצל
  • את חמגשית האלומיניום מוציאים וזורקים לפח
  • את דפנות המעשנה ניתן לנגב עם מגבון לח
  • את הרשת שוטפים עם מים וסקווטס, אפשרי במדיח כלים
 

נתחי סלמון מעושן בשמן זית
 להגדלה לחץ על התמונה
נתחי סלמון מעושן בשמן זית
יש לך שאלה? בוא נשוחח ב-WhatsApp