ראשי   |   אודות  מוצרים  מתכונים  |   הנחיות הפעלה   |  בלוג  |  יצירת קשר
  0
להזמנות ושאלות:
052-4706201

עישון סלמון

ראשי >מתכונים>עישון סלמון
המצרכים הנדרשים:

• כקילו וחצי סלמון מצונן פרוס לפרוסות עבות
• 2 לימונים גדולים
• 1 כוס מים קרים
• כף מלח גס
• כפית שום גבישי
• כפית פפריקה מתוקה
• חצי כפית מלח אטלנטי 
• שמן זית
• 40 גרם פלץ עץ אלון לעישון 
• 40 גרם שבבי בוק לעישון

הכנת הבשר לעישון

שוטפים את פרוסות הסלמון במים זורמים, סוחטים את הלימון על הדגים ומפזרים מלח אטלנטי
מוסיפים מים עד לכיסוי הדגים ושמים במקרר ל 24 שעות (סוג של כבישה קרה)
לאחר 24 שעות מוציאים את הסלמון ומורחים בתערובות של שום גבישי, מלח גס ופפריקה עם שמן זית

תהליך העישון:

1. מציבים את גוף המעשנת המתקפלת על מקור חום (גריל, מדורה, גזייה)
2. מורחים את הרשת במעט שמן זית
3. מניחים את הדג על הרשת (חשוב לוודא שהדגם אל מכסים את כל שטח הרשת ויש מעבר עשן)
4. מכניסים דרך הפתח הצדדי 20 גרם שבבי (פלץ) אלון (שתי כפות) ו 20 גרם שבבי בוק
5. סוגרים את גג המעשנת ומחממים לטמפרטורה של 80 מעלות צלסיוס למשך 90 דקות
6. לאחר 40 דקות מוסיפים דרך הפתח הצדדי 20 גרם שבבי (פלץ) אלון (שתי כפות) ו 20 גרם שבבי בוק

דגשים:
• יש לוודא שהחום לא יעלה על 120 מעלות. חום גבוה עשוי לייבש את הדג ולהוריד מעסיסיותו
• חשוב להקפיד שהגג יכסה את כל גוף המעשנת כך שמרבית העשן יצא מארובת המעשנת
• אין לגעת במעשנת בידיים חשופות מחשש לכוויות, להרחיק מהישג ידם של ילדים  
• לפני עישון ראשון במעשנת יש להפעילה ללא בשר למשך 30 דקות בחום של 120 מעלות 

עישון סלמון
 להגדלה לחץ על התמונה
עישון סלמון