ראשי   |   אודות  מוצרים  מתכונים  |   הנחיות הפעלה   |  בלוג  |  יצירת קשר
איקון לעמוד הבית איקון - רכישה מאובטחת
איקון טלפון
להזמנות ושאלות:
053-4950908
לוגו zivs moker

עישון בשר בקר

ראשי >מתכונים>עישון בשר בקר
המצרכים הנדרשים:

• נתח בקר ללא הרבה שומן
• כף מלח גס
• פלפל שחור גרוס
• חמגשית אלומיניום חד פעמי A4 (32X26) (מומלץ)
תהליך העישון:

1. מרכיבים את המעשנה ומצמידים את חמגשית האלומיניום לתחתית המעשנה כך שתקלוט את השומן הניגר (מומלץ)
2. מציבים את גוף המעשנה על מקור חום (גריל, מדורה, גזיה)
3. מתבלים את נתח בשר האסאדו במלח ופלפל שחור גרוס
4. מניחים את הנתח (או נתחים) על הרשת וסוגרים את המכסה (חשוב להקפיד שהנתחים לא יכסו את כל שטח הרשת ושיש מעבר עשן).

שתי אפשרויות עישון:

1.עישון מלא ב EasyGoSmoker:
- מעשנים את הבשר בחום של 90-100 מעלות צלסיוס למשך שעה כאשר במהלכה מוסיפים 3 מנות של שתי כפיות פלט אלון.
- הכנסת פלט אלון (מהפתח הצידי ללא פתיחת המעשנה): 2 כפות בהתחילת התהליך, 2 נוספות לאחר 20 דקות עישון ו2 אחרונות לאחר 40 דקות עישון.
- לאוהבי השום מומלץ להוסיף שן שום בכל פעם שמוסיפים שבבים.
- לאחר שעה של עישון עוטפים את הבשר בנייר כסף ומעשנים לעוד 3 שעות בחום של 90-100 מעלות, אין צורך להוסיף פלט אלון בשלב זה. 
- אם אתם מאוהבי הקרום הקשה, תעשנו את השלב האחרון ללא עטיפה בנייר כסף.

2.התחלת עישון ב EasyGoSmoker והמשך בתנור:
- מעשנים את הבשר בחום של 90-100 מעלות צלסיוס למשך שעה כאשר במהלכה מוסיפים 3 מנות של שתי כפיות פלט אלון.
- במהלך העישון מוסיפים 6 כפיות שבבים (פלט אלון), 2 בהתחילת התהליך, 2 נוספות לאחר 20 דקות עישון ו2 אחרונות לאחר 40 דקות עישון.
- לאוהבי השום מומלץ להוסיף שן שום בכל פעם שמוסיפים שבבים.
- לאחרמכן עוטפים בנייר אפיה ונעליו ניר כסף ומכניסים לתנור למשך 3 שעות בחום של 110-130 מעלות צלסיוס

ו... זה הכל, מה שנותר זה להוציא ולהנות מנתח בשר רך ועסיסי

דגשים:

• יש לוודא שהחום לא יעלה על 120 מעלות. חום גבוה עשוי לייבש את הבשר ולהוריד מעסיסיותו
• חשוב להקפיד שהגג יכסה את כל גוף המעשנה כך שמרבית העשן יצא מארובת המעשנה
• לפני עישון ראשון במעשנה יש להפעילה ללא בשר למשך 30 דקות בחום של 120 מעלות צלסיוס
• אין לגעת במעשנה בידיים חשופות מחשש לכוויות, יש להרחיק מהישג ידם של ילדים

ניקוי המעשנה:
  • המעשנה מתקררת לאחר 15 דקות בצל
  • את חמגשית האלומיניום מוציאים וזורקים לפח
  • את דפנות המעשנה ניתן לנגב עם מגבון לח
  • את הרשת שוטפים עם מים וסקווטס, אפשרי במדיח כלים

עישון בשר בקר
 להגדלה לחץ על התמונה
יש לך שאלה? בוא נשוחח ב-WhatsApp