ראשי   |   אודות  מוצרים  מתכונים  |   הנחיות הפעלה   |  בלוג  |  יצירת קשר
  0
להזמנות ושאלות:
052-4706201

עישון עוף שלם או כרעיים

ראשי >מתכונים>עישון עוף שלם או כרעיים
עם המעשנת של זיו אין צורך להיות שף כדי לייצר בשר עוף מעושן טבעי
כל שנדרש זה להרכיב את המעשנת ולפעול לפי המתכון המפורט בהמשך
 
המצרכים הנדרשים:
  • עוף שלם או חתוך לרבעים עם העור (טרי או מופשר), ניתן לחלוט במים חמים למשך 24 דקות לקיצור תהליך העישון.
    עוף שלםמלח ופפריקה מתוקה (מומלץ מלח גס).
  • כ- 60 גרם שבבי עישון, נסורת או ענפים יבשים של אלון חרוב או תפוח.
  • ניתן להוסיף לפי הבחירה ענפי רוזמרין בגודל בינוני או קליפות תפוז.
תהליך העישון:
  1. מפזרים מעט מלח ופפריקה מתוקה על העוף
  2. מציבים את גוף המעשנת המתקפלת על מקור חום (גריל, מדורה, גזייה)
  3. מניחים את העוף על הרשת
  4. מכניסים דרך הפתח הצדדי 20 גרם שבבי עישון (שתי כפות) או ענפים יבשים ו 2 ענפי רוזמרין
  5. סוגרים את גג המעשנת ומחממים לטמפרטורה של 120-140 מעלות צלסיוס , עוף שלם למשך 80 דקות, חלקי עוף למשך דקות עד לקבלת צבע זהוב) אין צורך להפוך את העוף במהלך העישון)
  6. כל 20 דקות מומלץ להוסיף 20 גרם שבבי עישון )שתי כפות( או ענפים יבשים וענפי רוזמרין או קליפות תפוז
דגשים:
  • יש לוודא שהחום לא יעלה על 170 מעלות. חום גבוה עשוי לייבש את העוף ולהוריד מעסיסיותו
  • כל 20 דקות מומלץ להוסיף 10 גרם נסורת ו 2 ענפי רוזמרין
  • חשוב להקפיד שהגג יכסה את כל גוף המעשנת כך שמרבית העשן יצא מארובת המעשנת
  • לפני עישון ראשון במעשנת יש להפעילה ללא בשר למשך 30 דקות בחום של 120 מעלות
  • אין לגעת במעשנת בידיים חשופות מחשש לכוויות, להרחיק מהישג ידם של ילדים

עישון עוף שלם או כרעיים
 להגדלה לחץ על התמונה
עישון עוף שלם או כרעיים עישון עוף שלם או כרעיים