ראשי   |   אודות  מוצרים  מתכונים  |   הנחיות הפעלה   |  בלוג  |  יצירת קשר
איקון לעמוד הבית איקון - רכישה מאובטחת
איקון טלפון
להזמנות ושאלות:
053-4950908
לוגו zivs moker

עישון עוף שלם או כרעיים

ראשי >מתכונים>עישון עוף שלם או כרעיים
עם EasyGoSmoker אין צורך להיות שף כדי לייצר בשר עוף מעושן טבעי
כל שנדרש זה להרכיב את המעשנה ולפעול לפי המתכון המפורט בהמשך
 
המצרכים הנדרשים:
  • עוף שלם או חתוך לרבעים עם העור (טרי או מופשר), ניתן לחלוט במים חמים למשך 24 דקות לקיצור תהליך העישון.
  • מלח ופפריקה מתוקה (מומלץ מלח גס)
  • שמן זית
  • כ- 60 גרם שבבי עישון דחוסים מעץ אלון או תפוח
  • ניתן להוסיף לפי הבחירה 3 שיני שום או קליפות תפוז לקבלת ארומה מיוחדת
  • חמגשית אלומיניום חד פעמי A4 (32X26) (מומלץ)
תהליך העישון:
  1. מפזרים מעט שמן, מלח ופפריקה מתוקה על העוף
  2. מרכיבים את המעשנה ומצמידים את חמגשית האלומיניום לתחתית המעשנה כך שתקלוט את השומן הניגר (מומלץ)
  3. מציבים את גוף המעשנה על מקור חום (גריל, מדורה, גזייה)
  4. מניחים את העוף על הרשת
  5. מכניסים דרך הפתח הצדדי 20 גרם שבבי עישון (שתי כפות) ובמידה ובחרתם גם את השום או קליפות התפוז
  6. סוגרים את גג המעשנה ומחממים לטמפרטורה של 120 מעלות צלסיוס
  7. עוף שלם מעשנים למשך 80 דקות, חלקי עוף למשך 30 דקות עד לקבלת צבע זהוב, לאחר 1/2 מהזמן הופכים את העוף
  8. כל 20 דקות מומלץ להוסיף 20 גרם פלט עישון (שתי כפות)
דגשים:
  • יש לוודא שהחום לא יעלה על 140 מעלות. חום גבוה עשוי לייבש את העוף ולהוריד מעסיסיותו
  • חשוב להקפיד שהגג יכסה את כל גוף המעשנה כך שמרבית העשן יצא מארובת המעשנה
  • לפני עישון ראשון במעשנה יש להפעילה ללא בשר למשך 30 דקות בחום של 120 מעלות
  • אין לגעת במעשנה בידיים חשופות מחשש לכוויות, יש להרחיק מהישג ידם של ילדים
ניקוי המעשנה:
  • המעשנה מתקררת לאחר 15 דקות בצל
  • את חמגשית האלומיניום מוציאים וזורקים לפח
  • את דפנות המעשנה ניתן לנגב עם מגבון לח
  • את הרשת שוטפים עם מים וסקווטס, אפשרי במדיח כלים

עישון עוף שלם או כרעיים
 להגדלה לחץ על התמונה
עישון עוף שלם או כרעיים עישון עוף שלם או כרעיים
יש לך שאלה? בוא נשוחח ב-WhatsApp