ראשי   |   אודות  מוצרים  מתכונים  |   הנחיות הפעלה   |  בלוג  |  יצירת קשר
  0
להזמנות ושאלות:
052-4706201

עישון אסאדו

ראשי >מתכונים>עישון אסאדו
המצרכים הנדרשים:

• נתח אסאדו ללא הרבה שומן
• כף מלח גס
• פלפל שחור גרוס
• 3-4 גחלים רגילים לא דולקים

תהליך העישון:

1. מרכיבים את המעשנת ומניחים על מקור חום (עדיף מנגל גז או כירת גז כדי לשמור על חום קבוע למשך הצליה)
2. מכניסים לתוך המעשנת 3-4 פחמים לא דולקים
3. מתבלים את נתח בשר האסאדו במלח ופלפל שחור גרוס
4. מניחים את הנתח (או נתחים) על הרשת וסוגרים את המכסה, חשוב להקפיד שהנתחים לא יכסו את כל שטח הרשת.
5. צולים את הבשר בחום של 90-100 מעלות למשך שעתיים וחצי, הופכים את הבשר פעמיים בלבד, לאחר 50 דקות ולאחר שעה וארבעים
6. ו... זה הכל, מה שנותר זה להוציא ולהנות מנתח בשר רך ועסיסי

דגשים:
• יש לוודא שהחום לא יעלה על 120 מעלות. חום גבוה עשוי לייבש את הבשר ולהוריד מעסיסיותו
• חשוב להקפיד שהגג יכסה את כל גוף המעשנת כך שמרבית העשן יצא מארובת המעשנת
• לפני עישון ראשון במעשנת יש להפעילה ללא בשר למשך 30 דקות בחום של 120 מעלות
• אין לגעת במעשנת בידיים חשופות מחשש לכוויות, להרחיק מהישג ידם של ילדים

עישון אסאדו
 להגדלה לחץ על התמונה
עישון אסאדו