ראשי   |   אודות  מוצרים  מתכונים  |   הנחיות הפעלה   |  בלוג  |  יצירת קשר
איקון לעמוד הבית איקון - רכישה מאובטחת
איקון טלפון
להזמנות ושאלות:
053-4950908
לוגו zivs moker

עישון אסאדו

ראשי >מתכונים>עישון אסאדו
המצרכים הנדרשים:

• נתח אסאדו ללא הרבה שומן
• כף מלח גס
• פלפל שחור גרוס
• 3-4 גחלים רגילים לא דולקים
• חמגשית אלומיניום חד פעמי A4 (32X26) (מומלץ)
תהליך העישון:

1. מרכיבים את המעשנה ומצמידים את חמגשית האלומיניום לתחתית המעשנה כך שתקלוט את השומן הניגר (מומלץ)
2. מציבים את גוף המעשנה על מקור חום (גריל, מדורה, גזיה)
3. מכניסים לתוך המעשנה 3-4 פחמים לא דולקים
4. מתבלים את נתח בשר האסאדו במלח ופלפל שחור גרוס
5. מניחים את הנתח (או נתחים) על הרשת וסוגרים את המכסה (חשוב להקפיד שהנתחים לא יכסו את כל שטח הרשת ושיש מעבר עשן).

שתי אפשרויות עישון:
1.מעשנים את הבשר בחום של 90-100 מעלות צלסיוס למשך חמש שעות, הופכים את הבשר פעמיים בלבד, לאחר שעתיים ולאחר ארבע שעות
2. מעשנים את הבשר בחום של 90-100 מעלות צלסיוס למשך 40 דקות ולאחר מכן מכניסים לתנור למשך 3 שעות בחום של 110-130 מעלות צלסיוס

ו... זה הכל, מה שנותר זה להוציא ולהנות מנתח בשר רך ועסיסי

דגשים:

• יש לוודא שהחום לא יעלה על 120 מעלות. חום גבוה עשוי לייבש את הבשר ולהוריד מעסיסיותו
• חשוב להקפיד שהגג יכסה את כל גוף המעשנה כך שמרבית העשן יצא מארובת המעשנה
• לפני עישון ראשון במעשנה יש להפעילה ללא בשר למשך 30 דקות בחום של 120 מעלות צלסיוס
• אין לגעת במעשנה בידיים חשופות מחשש לכוויות, יש להרחיק מהישג ידם של ילדים

ניקוי המעשנה:
  • המעשנה מתקררת לאחר 15 דקות בצל
  • את חמגשית האלומיניום מוציאים וזורקים לפח
  • את דפנות המעשנה ניתן לנגב עם מגבון לח
  • את הרשת שוטפים עם מים וסקווטס, אפשרי במדיח כלים

עישון אסאדו
 להגדלה לחץ על התמונה
עישון אסאדו
יש לך שאלה? בוא נשוחח ב-WhatsApp