ראשי   |   אודות  מוצרים  מתכונים  |   הנחיות הפעלה   |  בלוג  |  יצירת קשר
  0
להזמנות ושאלות:
052-4706201

נתחי סלמון מעושן בשמן זית

ראשי >מתכונים>נתחי סלמון מעושן בשמן זית

 

המצרכים הנדרשים:
  • נתחי סלמון מופשרים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/8 כפית מלח
  • 1/8 כפית פלפל שחור גרוס
  • כ- 40 גרם שבבי עישון או ענפים יבשים של אלון חרוב או תפוח.
  • שני ענפי רוזמרין טריים
 הכנת מרינדה:

 

  • משרים את הסלמון במי מלח במקרר למשך 5 שעות
  • מוציאים את הסלמון מהמיים ומנגבים הייטב
  • מערבבים את השמן, המלח והפלפל השחור ליצירת מיטבל
  • מורחים את נחתי הסלמון עם המיטבל

  תהליך העישון:

  1. מרכיבים את המעשנת ומניחים על מקור חום (עדיף מנגל גז או כירת גז כדי לשמור על חום קבוע למשך הצליה).
  2. מביאים את המעשנת לחום של 100 מעלות צלסיוס.
  3. מניחים על הרשת של המעשנת את נתחי הסלמון עם העור כלפי מטה (על הרשת)
  4. סוגרים את המכסה, חשוב להקפיד שהנתחים לא יכסו את כל שטח הרשת.
  5. מכניסים דרך הפתח הצדדי 20 גרם שבבי עישון (שתי כפות) וענף רוזמרין, חוזרים על התהליך לאחר 20 דקות.
  6. שומרים את המעשנת בחום של 100-120 מעלות צלסיוס למשך25 דקות.

   ו... זה הכל, מה שנותר זה להוציא ולהנות מנתח סלמון מעושן עסיס ורך

   מומלץ להגיש על פרוסו לחם/קרקרים או ספגטי ברוטב שמנת וסלמון

דגשים:

  • יש לוודא שהחום לא יעלה על 120 מעלות. חום גבוה עשוי לייבש את הבשר ולהוריד מעסיסיותו
  • חשוב להקפיד שהגג יכסה את כל גוף המעשנת כך שמרבית העשן יצא מארובת המעשנת 
  • אין לגעת במעשנת בידיים חשופות מחשש לכוויות
  • לפני עישון ראשון במעשנת יש להפעילה ללא בשר למשך 30 דקות בחום של 120 מעלות

עישון סלמון טבעי

נתחי סלמון מעושן בשמן זית
 להגדלה לחץ על התמונה
נתחי סלמון מעושן בשמן זית נתחי סלמון מעושן בשמן זית